تازه ترین خبــرها
جلسه هماهنگی ستاد اربعین حسینی در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان برگزار شد
همایش وظایف ما درتداوم نهضت عاشورا با حضور حجه الاسلام والمسلمین طباطبایی نسب مشاور نماینده ولی فقیه در وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد.
روزانه 6هزار کیلوگرم تخم مرغ در شهرستان رفسنجان تولید می شود.
افزایش دانش کشاورزان در رابطه با بیماری آنفولانزای پرندگان در شهرستان بم
48 واحد گاوداری ظرف مدت سه سال در مجتمع گاو شیری بن یکه در شهرستان شهربابک راه اندازی شده است
بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی از طرحهای دامپروری شهرستان شهربابک
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی شرکت تعاونی کشاورزی مرغداران رفسنجان را پیشرو در تکمیل زنجیره تولید در کشور معرفی نمود.
اولویت کشت محصولات زراعی در بخش شهداد، سیر با کیفیت و عاری از آلودگی می باشد.
اجرایی شدن امهال وام های کشاورزی
آفت مگس مدیترانه ای بر روی درختان هلو منطقه دهبکری شهرستان بم ردیابی شد
شهرستان کرمان با متوسط عملکرد تولید بیش از9 تن محصول انار در هکتار از شهرستانهای موفق در تولید این محصول می باشد.
اولین جلسه مرزبانی زیستی استان با موضوع آنفولانزای حاد پرندگان در استان کرمان برگزار شد
پیش بینی می شود 680 کیلوگرم زعفران از مزارع شهرستان شهربابک در سال جاری برداشت شود.
کارگاه آموزشی راههای مقابله با آفت مگس میوه مدیترانه ای در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان برگزار گردید
آغاز خاموشی چاه موتورهای آبکشی در رفسنجان
آغاز ثبت نام واحدهای صنعتی و خدماتی سبز سال 97-96
آغاز برداشت زرشک از مزارع شهرستان رابر
کاهش خسارت زنبور های مغز خوار و شب پره خرنوب
کاهش خسارت زنبور های مغز خوار و شب پره خرنوب
کاهش خسارت زنبور های مغز خوار و شب پره خرنوب
مگس میوه مدیترانه ای
کرم سیب
کرم گلوگاه انار
در ستاد جشنواره شهید رجائی استان، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به عنوان دستگاه برتر انتخاب شد.
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
راهکارهای موثر جهت کاهش افلاتوکسین در مرحله انبارداری پسته
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
افلاتوکسین
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
زنبور مغز خوار بادام
نماتود مولد غده ریشه پسته
بیماری فتيله نارنجي گردو
بیماری فتيله نارنجي گردو
نماتود مولد غده ریشه پسته
زنبور مغز خوار بادام
"برگزاری کلاس اموزشی کشت هفت گیاهان دارویی مهم درکوهبنان "
امام صادق (ع): هيچ كارى نزد خدا محبوبتر از كشاورزى نيست خداوند هيچ پيامبرى برنينگيخت مگر آن كه كشاورز بود ، به جز ادريس (ع)خيّاط بود .
حضرت امام باقر (علیه السّلام) فرموده اند: بهترین کارها زراعت است که نفعش عاید عموم می شود و از حصول آن نیکوکاران و بدکاران ارتزاق می کنند.
پيامبر خدا (ص)فرمود: هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود .
حضرت علی (ع) فرمود: «من وجد ماء و ترابا ثم افتقر فابعده الله »گسی که باداشتن آب و خاک، باز هم فقیر باشد; از رحمت خداوند متعال دوراست.
متن کامل خبــر
کد خبر: 5017 | تاریخ وقوع: 1397/02/04 | تاریخ انتشار: 1397/02/04 | 9:33 AM | بازدید: 220    


عوامل موثر در انتقال بیماری آتشک درختان میوه
عوامل موثر در انتقال بیماری آتشک درختان میوه
(1397/2/4)

قابل توجه به کاران محترم شهرستان شهربابک :

عوامل موثر در انتقال بیماری آتشک درختان میوه

بیماری آتشک یکی از شدید ترین و مخرب ترین بیماری های درختان میوه دانه دار(به ، سیب و گلابی) محسوب می شود که عامل آن یک باکتری است که مناطق زیادی از شهرستان (بنه یکه ، خبر،حومه ،دهج ، جوزم ،مدوارات و خاتون آباد) را آلوده کرده است.

عوامل ذیل در انتقال بیماری آتشک درختان میوه موثرند:

- باکتری عامل بیماری آتشک به همراه پوست ، میوه ، گل ، برگ ، گیاهچه ، جوانه ، ساقه ، شاخه ، تنه و چوب منتقل می شود.

- باکتری ها می توانند به وسیله باد و باران توام با باد درون و بین درختان پخش شود.

-تغذیه یا تماس مگس ها ، مورچه ها ، زنبور عسل و دیگر حشرات گرده افشان و حشرات مکنده مانند کنه ها ، شته ها ، پسیل ها و زنجرک ها،پرندگان، باد، بارش باران، تگرگ و حتی انسان ، ابزار هرس ،کفش ، لباس و وسایل کشاورزی با ترشحات شیرین و چسبناک و مملو از باکتری و انتقال آن به سطح شکوفه ها و شاخه های جوان باعث گسترش سریع بیماری آتشک می‌شود.

- باکتری عامل بیماری آتشک در شرایط مطلوب (رطوبت و دمای مناسب) از راه سوراخ های طبیعی موجود در میزبان (عدسک ها) و همچنین از طریق زخم های فیزیکی که به وسیله عوامل مختلف(شکسته شدن شاخه ها، ریزش گلبرگ ها، به هم خوردن برگ ها ، هرس شاخه های زائد و غیره) ایجاد شده ، در بافت درختان میوه وارد می شود و در کمترین زمان درختان را بیمار می‌سازد.

- یکی از راه های اصلی انتقال بیماری از طریق نهال های آلوده است . این نهال ها ممکن است دارای آلودگی های پنهان باشند و تا زمانی که نهال های گیاهی در مزرعه کاشته می شوند ، ممکن است که بدون داشتن علایم ، وجود داشته باشد. پس ضرورت دارد که نهال ها فقط از نهالستان های دارای مجوز و دارای گواهی بهداشتی تهیه شوند.

*در صورت مشاهده علایم بیماری با کارشناسان گیاهپزشکی مشورت کنید .
برچسب ها: آتشک
نظرات کاربــران:

 
تاکنون هیچ نظری در مورد این خبر ارسال نشده است

نام:
ایمیل:  
نظر:
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان محفوظ است
طراحی و پشتیبانی : نگارندگان تفکر خلاق