تازه ترین خبــرها
روزانه 6هزار کیلوگرم تخم مرغ در شهرستان رفسنجان تولید می شود.
افزایش دانش کشاورزان در رابطه با بیماری آنفولانزای پرندگان در شهرستان بم
48 واحد گاوداری ظرف مدت سه سال در مجتمع گاو شیری بن یکه در شهرستان شهربابک راه اندازی شده است
بازدید معاون وزیر جهاد کشاورزی از طرحهای دامپروری شهرستان شهربابک
معاون بهبود تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی شرکت تعاونی کشاورزی مرغداران رفسنجان را پیشرو در تکمیل زنجیره تولید در کشور معرفی نمود.
اولویت کشت محصولات زراعی در بخش شهداد، سیر با کیفیت و عاری از آلودگی می باشد.
اجرایی شدن امهال وام های کشاورزی
آفت مگس مدیترانه ای بر روی درختان هلو منطقه دهبکری شهرستان بم ردیابی شد
شهرستان کرمان با متوسط عملکرد تولید بیش از9 تن محصول انار در هکتار از شهرستانهای موفق در تولید این محصول می باشد.
اولین جلسه مرزبانی زیستی استان با موضوع آنفولانزای حاد پرندگان در استان کرمان برگزار شد
پیش بینی می شود 680 کیلوگرم زعفران از مزارع شهرستان شهربابک در سال جاری برداشت شود.
کارگاه آموزشی راههای مقابله با آفت مگس میوه مدیترانه ای در سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان برگزار گردید
آغاز خاموشی چاه موتورهای آبکشی در رفسنجان
آغاز ثبت نام واحدهای صنعتی و خدماتی سبز سال 97-96
آغاز برداشت زرشک از مزارع شهرستان رابر
برداشت 2600 تن پسته از باغات شهرستان سیرجان
کاهش خسارت زنبور های مغز خوار و شب پره خرنوب
کاهش خسارت زنبور های مغز خوار و شب پره خرنوب
کاهش خسارت زنبور های مغز خوار و شب پره خرنوب
مگس میوه مدیترانه ای
کرم سیب
کرم گلوگاه انار
در ستاد جشنواره شهید رجائی استان، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان به عنوان دستگاه برتر انتخاب شد.
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
راهکارهای موثر جهت کاهش افلاتوکسین در مرحله انبارداری پسته
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
افلاتوکسین
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
مراسم بیست و نهمين همايش بزرگ سنگر سازان بي سنگر و يادواره شهدای سازمان جهاد كشاورزي برگزار مي گردد
توصیه های مرحله فرآوری پسته جهت کاهش افلاتوکسین
کنترل افلاتوکسین در مرحله برداشت پسته
زنبور مغز خوار بادام
نماتود مولد غده ریشه پسته
بیماری فتيله نارنجي گردو
بیماری فتيله نارنجي گردو
نماتود مولد غده ریشه پسته
زنبور مغز خوار بادام
"برگزاری کلاس اموزشی کشت هفت گیاهان دارویی مهم درکوهبنان "
امام صادق (ع): هيچ كارى نزد خدا محبوبتر از كشاورزى نيست خداوند هيچ پيامبرى برنينگيخت مگر آن كه كشاورز بود ، به جز ادريس (ع)خيّاط بود .
حضرت امام باقر (علیه السّلام) فرموده اند: بهترین کارها زراعت است که نفعش عاید عموم می شود و از حصول آن نیکوکاران و بدکاران ارتزاق می کنند.
پيامبر خدا (ص)فرمود: هر مسلمانى درختى بنشاند، يا كِشته ‏اى بكارد و انسانى يا پرنده‏ اى يا حيوانى از محصول آن بخورد،براى وى صدقه محسوب شود .
حضرت علی (ع) فرمود: «من وجد ماء و ترابا ثم افتقر فابعده الله »گسی که باداشتن آب و خاک، باز هم فقیر باشد; از رحمت خداوند متعال دوراست.
متن کامل خبــر
کد خبر: 6093 | تاریخ وقوع: 1397/02/25 | تاریخ انتشار: 1397/02/25 | 8:45 AM | بازدید: 259    


کشت سیر در منطقه شهداد کرمان توسعه می یابد.
کشت محصول سیر از دیر باز در منطقه شهداد شهرستان کرمان مرسوم بوده و در سطوح بسیارکم قریب به پنجاه سال پیش این کشت صورت می گرفت.

بنا به اعلام روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان كرمان، سطح زیر کشت سیر در شهداد طی سالهای زراعی 87تا 93 به میزان 240 هکتار بوده که در سال زراعی 95-94 به 280 هکتار و در سال زراعی 96-95 به 617 هکتار و در سال زراعی جاری به 740 هکتار افزایش یافته است.

متوسط عملکرد در واحد سطح به ازای هر هکتار 45 تن سیر تازه همراه با شاخ و برگ می باشد که نسبت به دو سال گذشته 5 تن افزایش عملکرد و140 درصد افزایش سطح (با کاهش سطح محصولات کم بازده)داشته است و در سال زراعی 96-95 با سطح زیر کشت 617 هکتار و متوسط عملکرد 45 تن در هکتار و میزان تولید سالیانه 27 هزار تن سیر تازه همراه با شاخ وبرگ و با توجه به نوسانات بازار فروش متوسط هر کیلوگرم 2000 تومان، میزان در آمد ناخالص 56 میلیارد تومان را برای کشاورزان منطقه در برداشته است.

در سال زراعی جاری با رشد 20 درصدی نسبت به سال زراعی گذشته با شرایط خرید متوسط به ازای هر کیلوگرم 1100 تومان در آمد ناخالص 36 میلیارد تومان را در پی خواهد داشت که پس از ورود تعاون روستایی استان جهت خرید محصول سیر از کشاورزان این رقم افزایش پیدا کرده است.

مهمترین مسائل و مشکلات در امر تولید محصول سیر ، کشت های خرده مالکی در منطقه، عدم استقبال کشاورزان از کشت های مکانیزه و نیمه مکانیزه، عدم وجود صنایع تبدیلی و فراوری و بسته بندی در منطقه، عدم وجود سردخانه مجزا جهت نگهداری و انبارداری محصول سیر، وجود دلال و واسطه های خرید در زمان برداشت محصول، عدم وجود تشکل مورد وثوق مردم جهت پیگیری مربوطه به بازاریابی مناسب برای این محصول و عقد قرارداد با صادر کنندگان در راستای ایجاد بازار صادراتی مطمئن و پایدار برای سیر، عدم رعایت اصول به زراعی توسط کشاورزان با توجه به تأکید مکرر کارشناسان متخصص، کمبود نیروی انسانی در زمان کاشت، داشت و برداشت و بالا بودن هزینه های کارگری در منطقه می باشد.

مدیریت صنایع تبدیلی و تکمیلی این سازمان موضوع ساماندهی و راه اندازی صنایع تبدیلی و فرآوری و بسته بندی محصول سیر را در دستور کار قرار داده تا ان شا الله با همکاری دستگاههای ذیربط زمینه جذب سرمایه گذاران در این بخش را فراهم آورند.

با عنایت به اینکه در سال جاری فروش محصول سیر با اندکی نوسان و نزول قیمت انجام شد برای جلوگیری از مشکلات احتمالی در سال آتی مقرر گردید خرید حمایتی این محصول توسط سازمان سازمان تعاون روستایی در دستور کار قرار گرفته و هماهنگی های لازم را با مراجع ذیصلاح به عمل آورد.

درحالیکه که کشاورزان نمونه در منطقه بیش از 80 تن در هکتار تولید دارند به منظور کاهش هزینه های تولید و اقتصادی شدن محصول از یکسو و افزایش بهره وری در مصرف آب  ودر راستای توانمند سازی کشاورزان، افزایش تولید در واحد سطح مد نظر مروجین است وامید است مورد استقبال کشاورزان نیز قرار گیرد.

از سوی دیگر لازمست با هماهنگی اتاق بازرگانی صنایع، معادن و کشاورزی استان نسبت به شناسایی صادر کنندگان علاقه مند به صادرات محصول سیر اقدام و زمینه و شرایط لازم برای فعالیت آنان در منطقه فراهم شود.

در راستای برنامه ریزی تولید و تعیین حاشیه سود اقتصادی سیرکاران با هدف ساماندهی به بازار فروش در نظر است با موسسه پژوهش های برنامه ریزی اقتصاد کشاورزی و توسعه روستایی در تهران مکاتبه شده و محاسبات اقتصادی برای تولید سیر شامل هزینه های تولید، آستانه عملکرد اقتصادی در هکتار و سرانه اقتصادی سطح زیر کشت اخذ شود.

برچسب ها: کشت | سیر | شهداد
نظرات کاربــران:

 
تاکنون هیچ نظری در مورد این خبر ارسال نشده است

نام:
ایمیل:  
نظر:
کلیه حقوق مادی و معنوی این وب سایت برای سازمان جهاد کشاورزی استان کرمان محفوظ است
طراحی و پشتیبانی : نگارندگان تفکر خلاق